DEVON LOFT

This loft conversion in a farmhouse was carefully designed to maximise views of the beautiful surroundings, and transform the house by bringing an open, bright and modern dimension to an 18th century stone farm house. A family in North Devon wanted an additional room and bathroom in their home for guests, and in their own words they ended up with 'so much more'. By inserting a west facing glass wall and roof lights throughout, panoramic views previously unseen were revealed. The roof lights were top hung, to provide amazing views, more space, a sense of being outside, and cross ventilation during the summer months.  In order to maximise the height and retain the original roof form from within, the primary structural element was inserted into the ridge of the roof. Central to the design was the positioning of the large roof lights, in the bathroom over an elegant freestanding bath,  and in the hall over the specially designed open tread stair allowing natural daylight to flood a previously dark house. Today the clients use the loft for their guests, but are often up there with them enjoying the sunset over pre-dinner drinks.

DV_w18.jpg